Інфекційні та неінфекційні захворювання у дітей

Зустрічайте корисні публікації, поради й рекомендації для батьків та працівників дошкільного навчального закладу.

На сторінках фахового журналу «Медична сестра дошкільного закладу» ви знайдете корисні публікації щодо профілактики інфекційних та неінфекційних захворювань у дітей, зокрема поради й рекомендації для батьків та працівників дошкільного навчального закладу.

Для точного діагнозу будь-якого інфекційного захворювання слід встановити, який збудник його викликає. Адже кожен збудник має особливості, через які у хворого виникають певні симптоми. На тлі загальних симптомів виникає провідний, який і визначає клінічну форму захворювання. У ентеровірусної екзантеми характерним симптомом є висип різного характеру та поширення. Про лікування та профілактику в дошкільників саме цього інфекційного захворювання читайте у грудневому номері.

Що ж до неінфекційних захворювань для їх профілактики особливо важливо знати та контролювати чинники ризику для здоров’я, зокрема: якість харчування, якість повітря та рівень освітлення в приміщеннях дошкільних навчальних закладів, якість будівельних матеріалів, відповідність меблів зросту дитини.

Цей номер розкриє для вас і організаційні аспекти дієтичного харчування у дошкільному навчальному закладі. Адже воно має особливе значення для здоров’я дітей із захворюваннями шлунково-кишкового тракту, печінки, жовчного міхура та нирок. Воно стимулює відновлювальні процеси в цих органах.

Немає таких батьків або медичних працівників, яким не доводилося б надавати допомогу дитині у випадку носової кровотечі. Однак далеко не всі вміють робити це правильно. Із допомогою в разі носової кровотечі не варто зволікати й очікувати лікаря. Кровотечу необхідно зупинити негайно, в будь-яких умовах — вдома, на вулиці чи в дошкільному навчальному закладі. Тож у вас є можливість актуалізуати свої знання та вміння й поділитися ними з батьками ваших вихованців.

Окрім того, до вашої уваги нормативка та відповіді на запитання колег, що можуть стати у пригоді й вам.

Циклограма діяльності на III квартал

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді