Виховуємо патріотів змалку на матеріалі живопису Тараса Шевченка

Міський науково-практичний семінар для вихователів-методистів ДНЗ з досвідом роботи до 3-х років на тему «Патріотичне виховання дітей дошкільного віку (на матеріалі живопису Тараса Шевченка)» було проведено на базі дошкільного навчального закладу № 113 Дарницького району м. Києва.

На базі дошкільного навчального закладу № 113 Дарницького району м. Києва 27 листопада 2014 року було проведено міський науково-практичний семінар для вихователів-методистів ДНЗ з досвідом роботи до 3-х років на тему «Патріотичне виховання дітей дошкільного віку (на матеріалі живопису Тараса Шевченка)». Семінар організовано за сприяння Інституту післядипломної педагогічної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка. 

У роботі семінару взяли участь: Людмила Меленець, старший викладач кафедри методики та психології дошкільної і початкової освіти ІППО КУ імені Бориса Грінченка; Владлена Мороз, методист районного науково-методичного центру Дарницького району Києва; Катерина Зайцева, представник Національного музею Тараса Шевченка; Яна Шевченко, заступник головного редактора журналу «Вихователь-методист дошкільного закладу», а також вихователі-методисти дошкільних навчальних закладів столиці.

Відкрила семінар Владлена Мороз, представивши присутнім напрями роботи дошкільних закладів Дарницького району та виокремивши патріотичне виховання одним з найпріоритетніших наразі освітніх напрямів. Владлена Михайлівна наголосила, що в нинішніх складних соціально-політичних умовах, коли держава силами найкращих своїх синів бореться за свободу й відстоює національну гідність, дуже важливо з найменших років прищеплювати дітям цю національну гідність, ціннісне ставлення до рідної землі, її історії, традицій, розповідати про визначних митців, якими пишається Україна. Передусім — про геніального українського поета й художника Тараса Григоровича Шевченка.

Грунтовні напрацювання творчої групи педагогічного колективу ДНЗ № 113 з патріотичного виховання дошкільників на матеріалі життєвого й творчого шляху Тараса Шевченка представила Людмила Сомченко, вихователь-методист ДНЗ № 113. Зокрема, Людмила Борисівна поділилася з колегами досвідом організації та проведення в дошкільному закладі Шевченківських днів, надала рекомендації щодо роботи з дітьми за картинами та поезіями Тараса Шевченка. А ще продемонструвала створену в дошкільному закладі картинну галерею, присвячену художній творчості видатного митця, що є розвивальним осередком патріотичного виховання дітей.

Відтак присутні із захопленням переглянули «Екскурсію по галереї Тараса Шевченка». Компетентні екскурсоводи — маленькі вихованці ДНЗ № 113 — натхненно декламували рядки поезій Тараса Шевченка та, представляючи експонати картинної галереї, розповідали про найяскравіші моменти із життя художника.

Після перегляду екскурсії Катерина Марківна Зайцева розповіла присутнім про напрями діяльності Національного музею Тараса Шевченка, зокрема про заходи, які проводять для дітей. У ході розповіді Катерина Марківна зазначила, що наразі сегмент роботи з дітьми саме дошкільного віку охоплений недостатньо. Однак запевнила, що музей активно працює над розробленням цікавих і доступних дошкільникам заходів для ознайомлення з творчістю українського генія. 

Учасники семінару високо оцінили роботу педагогічного колективу ДНЗ № 113 та подякували організаторам заходу за чудові емоції й цікаві творчі ідеї.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27857

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39078

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42296

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді