Довіряй, але перевіряй

Американські вчені провели дослідження, результати якого виявили багато помилок у статтях найпопулярнішої інтернет-енциклопедії «Вікіпедії».

Американьскі дослідники вкотре перевірили статті інтернет-енциклопедії «Вікіпедії», присвячені темам про хвороби серця, рак легенів, депресію та діабет, і виявили твердження, що суперечать найновішим медичним дослідженням.

Оскільки, редагувати статті ресурсу може будь-хто, важливо, аби люди, які мають проблеми зі здоров’ям, перш за все, консультувалися зі своїм сімейним лікарем .

У 2012 році американські дослідники проаналізували 10 найпопулярніших статтей про хвороби , в тому числі про остеоартрит, проблеми з і спиною та астму і виявили, що у 90% текстів містилися хибні твердження.

Керівник групи дослідників доктор Роберт Гесті з Школи остеопатичної медицини в Північній Кароліні зауважив, що Вікіпедія є зручним інструментом для проведення досліджень,  але  її не можна використовувати в якості первинного джерела інформації , адже ці тексти ніхто не рецензує.

Найкращим джерелом інформації для людей, які турбуються про своє здоров’я, є їхній лікар, запевнив дослідник.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді