Українці почали менше читати

Дослідники назвали найпоширеніші причини, чому українці не читають: відсутність культури читання в сім'ї, переорієнтація особистого часу на інтернет, телебачення, комп'ютерні ігри, зниження моди на читання серед молоді.

За результатами соціологічного дослідження «Читання книг в Україні–2014», підготовленого компанією GfK Ukraine, у 2014 році українці рідше читали книги своїм дітям і самі діти  читали набагато менше.

Кількість сімей з дітьми до 15 років, в яких батьки прочитали дитині хоча б одну книжку знизилася порівняно з минулим роком з 28% до 23%.

У цьому році також зменшилась на 13 % кількість дітей до 15 років, які прочитали хоча б одну книгу.

Загальна кількість прочитаних дітьми книг зменшилася більш ніж на 60%. Книговидавці підтверджують: зменшився реальний обсяг ринку в сегменті книжок для дітей та юнацтва.

Дослідники констатували зростання попиту на україномовні версії книжок: тепер читачі частіше віддають перевагу не російськомовним версіям твору, а україномовним.

Актуальною залишається  «розумна» дитяча література: дитячі енциклопедії, розвиваючі видання з оригінальним авторським контентом, які підходять і для малюків, і для школярів, і для їхніх батьків.

Дослідники назвали найпоширеніші причини, чому діти не читають: відсутність культури читання в сім'ї, переорієнтація особистого часу на інтернет, телебачення, комп'ютерні ігри, зниження моди на читання серед молоді.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді