Про вступ до старшої школи за конкурсом

Принципи формування мережі ВНЗ, вступ до старшої школи за конкурсом, а також проведення ЗНО у електронній формі, — про все це розповів Ігор Лікарчук, директор Українського центру оцінювання якості освіти.

Директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук в інтерв'ю РБК-Україна сказав, що мережа ВНЗ мають формувати на принципах конкуренції між ними. Він наголосив, що треба заборонити ВНЗ брати на перший курс абітурієнтів з низьким рівнем знань.

«У нас сьогодні беруть усіх підряд: набрав 100–120 балів — і ти можеш стати студентом. Ні, підніміть планку і в нас тоді кількість вищих навчальних закладів за три роки зменшиться наполовину.»

На думку І. Лікарчука, проведення якісного іспиту зовнішнім агентством  на етапі випуску з вищого навчального закладу дасть змогу визначити, який ВНЗ не дає належного рівня освіти і не має права існувати.

Щодо старшої школи, то І. Лікарчук наголосив на необхідності  проведення конкурсу при вступі у старшу школу. «Нині в 10–11-х класах навчається 40% тих, кому загальна середня освіта не потрібна.»

Проведення в 2016 році в Україні ЗНО в електронному вигляді зараз під питанням.  На сьогодні не відомо, чи бюджет передбачатиме витрати у розмірі 1,5 млрд. грн, які потрібні для реалізації проекту.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді