Читайте у журналі «Заступник директора школи» № 12/2014

На сторінках дванадцятого числа журналу «Заступник директора школи» ви знайдете корисну публікацію про взаємодію навчальних закладів із органами і службами захисту дітей, зокрема з органами опіки і піклування, службами у справах дітей, кримінальною міліцією у справах дітей, органами охорони здоров’я та центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в разі виявлення жорстокого поводження з дітьми або загрози його вчинення в навчальному закладі.

Вийшло з друку дванадцяте число журналу «Заступник директора школи». На його сторінках ви знайдете корисну публікацію про взаємодію навчальних закладів із органами і службами захисту дітей, зокрема з органами опіки і піклування, службами у справах дітей, кримінальною міліцією у справах дітей, органами охорони здоров’я та центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в разі виявлення жорстокого поводження з дітьми або загрози його вчинення в навчальному закладі.

У цьому числі журналу також ви дізнаєтеся, як організувати методичну роботу з педагогами на мережевій основі, провести урок позакласного читання, на якому реалізують із учнями веб-проект. Пропонуємо вам ознайомитися з правилами спілкування в мережі інтернет, зокрема в чаті, на форумі, під час онлайн-засідання.

Під час зимових канікул учні із захопленням відвідують екскурсії. Науковий співробітник Національного історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця» розповів нам, як на практиці об’єднати зусилля вчителів-«предметників» і екскурсоводів, щоб вдало провести комплексну навчальну екскурсію. Зокрема, розкрив особливості поетапної роботи з учнями під час організації та проведення екскурсії та надав приклади інтерактивних завдань, які сприятимуть глибшому зацікавленню учнів темою та ліпшому її засвоєнню.

Нині все частіше учні подорожують поза межами України. Для того щоб розвинути в них ціннісне ставлення до іншомовної культури, зокрема під час навчання іноземних мов, учителі-«предметники» мають володіти іншомовною соціокультурною компетенцією. Визначити її рівень сформованості ви зможете, скориставшись анкетою, поданою в журналі. Також ми подали вправи, які варто робити з учнями, щоб розвинути їхню соціокультурну компетентність.

А ще у грудневому числі журналу — роз’яснення нашого експерта про те, як обчислюють заробітну плату заступника директора школи на час підвищення кваліфікації.

Детальніше про все це та багато іншого — у журналі «Заступник директора школи» № 12/2014.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді