Фахівці університету Східної Фінляндії провели дослідження і виявили, що у дітей, які їдять багато солодкого і пропускають сніданок, обід або вечерю, високий ризик виникнення діабету, хвороб серця та інсульту.
У дослідженні взяли участь 512 хлопчиків і дівчаток від шести до восьми років. Результати дослідження засвідчили, що вживання солодких напоїв, червоного м’яса, маргарину, відмова від рослинної олії значно підвищують кардіометаболічний ризик. Це впливає на вірогідність виникнення цукрового діабету, хвороб серця, інсульту. Як виявилося, більшість дітей пропускали один з прийомів їжі та рідко вживали овочі, фрукти, ягоди. Основним джерелом енергії і сахарози для них були снеки.
Учені констатують той факт, що добровольці вживали забагато насичених жирів, сахарози і солі. При цьому вони страждали від дефіциту вітаміну D, заліза та клітковини.
Також вчені встановили, що діти, які пропускали основні прийоми їжі і їли багато білкових продуктів, частіше мали зайву вагу.
Під час організації харчування дітей у дошкільному навчальному закладі Вам стане у пригоді Методичний посібник «Організація харчування дітей у дошкільних навчальних закладах».