Дотримання режиму харчування в дітей — запорука здоров’я

Дотримання режиму харчування в дітей допоможе запобігти виникненню діабету, хвороб серця, інсульту, а також ожиріння.

Фахівці університету Східної Фінляндії провели дослідження і виявили, що у дітей, які їдять багато солодкого і пропускають сніданок, обід або вечерю, високий ризик виникнення діабету, хвороб серця та інсульту.

У дослідженні взяли участь 512 хлопчиків і дівчаток від шести до восьми років. Результати дослідження засвідчили, що вживання солодких напоїв, червоного м’яса, маргарину, відмова від рослинної олії значно підвищують кардіометаболічний ризик. Це впливає на вірогідність виникнення цукрового діабету, хвороб серця, інсульту. Як виявилося, більшість дітей пропускали один з прийомів їжі та рідко вживали овочі, фрукти, ягоди. Основним джерелом енергії і сахарози для них були снеки.

Учені констатують той факт, що добровольці вживали забагато насичених жирів, сахарози і солі. При цьому вони страждали від дефіциту вітаміну D, заліза та клітковини.

Також вчені встановили, що діти, які пропускали основні прийоми їжі і їли багато білкових продуктів, частіше мали зайву вагу.

Під час організації харчування дітей у дошкільному навчальному закладі Вам стане у пригоді Методичний посібник «Організація харчування дітей у дошкільних навчальних закладах».

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27857

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39078

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42296

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді