Всеукраїнський проект «ІКТ — освітянам» за підсумками 2014 року

ІКТ — освітянам! Це і заклик, і вимога часу, і назва Всеукраїнського соціального проекту напряму «Експертус Освіта» Цифрового видавництва Експертус. Проект стартував на початку 2014 року і охопив майже всі регіони країни. Учасники набули навичок роботи з освітніми порталами, експертно-правовими системами та автоматизованими шаблонами документів і збагатилися корисною для щоденної роботи інформацією.

Мета Всеукраїнського соціального проекту «ІКТ — освітянам!» — підвищення інформаційної та правової компетентностей керівників, заступників керівників, інших педагогічних працівників дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладів України.

У межах проекту напряму «Експертус Освіта» проведено семінари-практикуми, тренінги, майстер-класи, мультимедійні лекції в Черкаській, Хмельницькій, Вінницькій, Одеській, Сумській, Миколаївській, Житомирській, Волинській, Дніпропетровській, Запорізькій та Київській областях. Під час практичних занять освітяни:

-        апробували можливості освітніх інформаційних ресурсів, зокрема порталу освітян України «Педрада»;

-        дізналися, як взяти участь у вебінарах, онлайн-засіданнях, фахових конкурсах;

-        оволоділи навичками роботи з експертно-правовими системами «Експертус Дошкільний заклад» та «Експертус Школа»;

-        навчилися ефективного пошуку необхідних документів за ключовими словами, пошуковими запитами;

-        створили бази вибраних документів;

-        набули навичок створення документів за допомогою автоматизованих шаблонів програми КОЗА-ДИСК;

-        актуалізували знання вимог до ведення організаційно-розпорядчої документації;

-        обговорили останні зміни законодавства у сфері освіти;

-        долучилися до створення картотеки методичних засобів;

-        опанували способи підвищення медіаактивності навчальних закладів тощо.

Теми «Використання інформаційно-комунікаційних технологій в управлінській і методичній діяльності», «ІКТ в освітньому процесі» розкрили представники напряму «Експертус Освіта»: Катерина Алєксєєнко, головний редактор, та Яна Поліщук, редактор-експерт КОЗА-ДИСКів «Шаблони документів закладу освіти», «Шаблони і розробки для завучів школи», «Шаблони і розробки для вихователя-методиста»; Вікторія Третяк, головний редактор, і Артур Кубрак, редактор-експерт експертно-правових систем «Експертус Школа», «Експертус Дошкільний заклад».

За словами учасників, проект відкрив для них нові інструменти для оперативного розв’язання управлінських завдань, оптимізації роботи з документами та підвищення правової й інформаційно-комунікаційної компетентності. А це сприятиме професійному розвитку освітян, підвищенню ефективності освітнього процесу та якості освіти в Україні!

Ознайомтеся докладніше з положенням про соціальний проект.

 Детальніше про проект.

Відгуки учасників

 

Проведення таких заходів — дуже корисна справа. Адже в наш час уміти застосовувати ІК-технології у навчально-виховному процесі необхідно всім фахівцям без винятку. Технології, які ми сьогодні апробували, значно полегшують робочий процес, заощаджують час. Із КОЗА-ДИСКами я працюю сама і дуже задоволена результатом. Теми дисків щоразу нові, а це дає змогу засвоїти певний аспект роботи детально і в повному обсязі. Ми, педагоги, віддаємо перевагу тим методичним інструментам, які зручні в користуванні. Такою є експертно-правова система «Експертус Школа». Про неї я вже чула, а сьогодні ознайомилася з повним переліком її функцій на практиці: усе чітко, логічно і послідовно!

Вікторія Сосницька,
заступник директора з навчально-виховної роботи КЗО НВО № 28, Дніпропетровськ

 

 

Електронні продукти і системи напряму «Експертус Освіта» дуже зручні, допомагають у роботі, в них завжди можна знайти необхідний матеріал. Особлива подяка за електронно-правову систему «Експертус Дошкільний заклад»!

Тетяна Палайда,

вихователь-методист ДНЗ № 270 «Іскринка», Запоріжжя

 

Видавництво здійснює корисну і цікаву роботу з поліпшення організації діяльності загальноосвітніх навчальних закладів. Дякуємо за майстер-класи з використання дисків і електронних систем в управлінській діяльності.

Василь Гончаренко,

директор Смілянської загальноосвітньої школи – інтернату

I–III ступенів Черкаської обласної ради

 

Керівники всіх наших сільських навчальних закладів відповідальні і активні. Ми беремо участь у проекті тому, що прагнемо впроваджувати в роботу сучасні освітні технології, запозичати перспективний досвід, осучаснювати свою управлінську діяльність, аби дати можливість рівного доступу до якісної освіти і дітям сільської місцевості.

Ірина Світова,
завідувач районного методичного кабінету
відділу освіти Уманської районної державної адміністрації

 

Наші педагоги шикуються в чергу, щоб попрацювати з мультимедійною технікою, особливо з мультимедійними проекторами. При чому це не залежить від того,, чи то молоді спеціалісти, чи педагоги з великим досвідом роботи. Ми прагнемо іти в ногу з часом, тож активно опановуємо інформаційно-комунікаційні технології. З радістю долучилися до проекту «ІКТ — освітянам!».

Людмила Скоробогата,
директор Путивльської загальноосвітньої школи
І–ІІІ ступенів № 2 імені Г. Я. Базими.

 

Підготувала

Катерина Алєксєєнко

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27854

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді