Проект навчальної програми «Захист Вітчизни» для 10–11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів

Міністерство освіти і науки України оприлюднило доопрацьований проект навчальної програми «Захист Вітчизни» для 10–11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів.

Предмет «Захист Вітчизни» є обов’язковим навчальним предметом, який викладається в старшій школі навчальних закладів системи повної загальної середньої освіти. Уроки проводяться відповідно до потижневого (календарного) плану по півтори години на тиждень (10 клас  — по 1,5 години на тиждень протягом навчального року; 11 клас: у першому семестрі — по 1,5 години на тиждень, а в другому семестрі — по 1 годині на тиждень та 18 годин відводиться на проведення військово-польових занять).

Вивчення навчального предмета проводиться з юнаками та дівчатами разом. По закінченню вивчення курсу навчального предмета «Захист Вітчизни» організовуються три денні (18 годин) військово-польові заняття (збори) на базі військових частин, військових комісаріатів та базових навчальних закладів, які організовуються та проводяться районними військовими комісаріатами та органами місцевого самоврядування.

Про це йдеться у  пояснювальній записці проекту навчальної програми «Захист Вітчизни» для 10-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів.

Міністерство освіти і науки України оприлюднило доопрацьований проект для подальшого обговорення. Зауваження та пропозиції можна надсилати на електронні адреси: [email protected]; [email protected].

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді