Освітній проект для дітей і підлітків «Арсенал ідей»

5 лютого 2015 року в Мистецькому Арсеналі відкривається міжмузейний арт-проект «Вікна». 

Метою проекту є продемонструвати високі зразки народного мистецтва, актуалізуючи джерела модерної ідентичності. Адже на тлі суспільних трансформацій, що відбуваються нині в Україні, спостерігається значне пожвавлення інтересу до української національної культури та традицій.

Освітня програма арт-проекту «Вікна» ознайомить відвідувачів Мистецького Арсеналу з традиціями створення народного костюму, символізмом його орнаментації, його роллю у суспільних відносинах – чудова нагода зануритись у часи, коли нинішні музейні експонати були частиною щоденного побуту наших предків, коли краса кольорів і візерунків слугувала захистом і оберегом, де кожен стібок мав своє сакральне значення.

Для юних відвідувачів та їх батьків у межах інноваційного освітнього проекту для дітей та підлітків «Арсенал ідей» відбудеться серія цікавих подій — майстер-класів, воркшопів, презентацій, вікторин, конкурсів, інтерактивних екскурсій. Усі заходи будуть пов’язані з українською народною культурою і традиціями, народним мистецтвом, історією народного костюму, українською символікою та особливостями побуту. Також юні відвідувачі традиційно зможуть взяти участь у освітніх заходах Лабораторій Мистецтва, Науки, Інновацій, Art&Book, Фінансів та Біології «Арсеналу ідей».

Проект «Арсенал ідей» запрошує дітей-переселенців відвідати проект на безоплатній основі. Умови відвідування: організовані групи дітей (до 25 осіб) у супроводі представників державних, громадських та волонтерських організацій, що опікуються вимушеними переселенцями зі Сходу України та Криму. Реєстрація груп за адресою: [email protected]

Довідково

В українській етнокультурі вікно сприймалось як сакральна межа між різними світами — реальним й ідеальним, нинішнім та прийдешнім, як своєрідне «око» у зовнішній світ. В ідеї проекту «вікно» виступає символічним медіатором між сьогоденням та минулим — нагода зазирнути у простір традиційної культури і народного мистецтва, що у наш час зазнають незворотних трансформацій. В експозиції вперше експонуватимуться 100 унікальних українських етностроїв кінця ХІХ – початку ХХ ст. із провідних музейних колекцій. Наскрізним мотивом експозиції стане галерея світлин вікон українських хат з різних куточків України, зібраних етнографом, дослідником, митцем Петром Гончаром у його мандрівках та експедиціях.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27854

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді