Проект із профілактики неінфекційних хвороб стартував

Проект «Неінфекційні захворювання: профілактика та зміцнення здоров’я в Україні», запроваджений Міністерством охорони здоров’я та Міністерством освіти і науки України за підтримки Швейцарської агенції з розвитку та співробітництва в Україні, розпочав роботу в Полтавській та Харківській областях

Проект «Неінфекційні захворювання: профілактика та зміцнення здоров’я в Україні», запроваджений Міністерством охорони здоров’я та Міністерством освіти і науки України за підтримки Швейцарської агенції з розвитку та співробітництва в Україні, розпочав роботу в Полтавській та Харківській областях.

Важлива складова проекту — розповсюдження інформації про фактори ризику неінфекційних захворювань та їхні наслідки. Особлива увага приділятиметься профілактиці та просвітницькій діяльності в школах, оскільки шкідливі звички і нездоровий спосіб життя набуваються, в основному, в підлітковому віці.

Під час реалізації проекту планується, зокрема, зміцнити потенціал фахівців у частині використання інструментів електронної системи охорони здоров’я, аби покращити доступність якісних послуг для всіх громадян. 

В Україні серцево-судинні захворювання, онкологія, цукровий діабет, хронічні ураження органів дихання є причиною смертей майже 90% громадян, тож Всесвітня організація охорони здоров’я наполягає на системній роботі з профілактики неінфекційних захворювань. Ці хвороби виникають через певний «стиль життя» — куріння, зловживання алкоголем, недостатність фізичної активності й нездорове харчування.

Протягом березня-травня поточного року план впровадження проекту має бути виконаний.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді