Проект із профілактики неінфекційних хвороб стартував

Проект «Неінфекційні захворювання: профілактика та зміцнення здоров’я в Україні», запроваджений Міністерством охорони здоров’я та Міністерством освіти і науки України за підтримки Швейцарської агенції з розвитку та співробітництва в Україні, розпочав роботу в Полтавській та Харківській областях

Проект «Неінфекційні захворювання: профілактика та зміцнення здоров’я в Україні», запроваджений Міністерством охорони здоров’я та Міністерством освіти і науки України за підтримки Швейцарської агенції з розвитку та співробітництва в Україні, розпочав роботу в Полтавській та Харківській областях.

Важлива складова проекту — розповсюдження інформації про фактори ризику неінфекційних захворювань та їхні наслідки. Особлива увага приділятиметься профілактиці та просвітницькій діяльності в школах, оскільки шкідливі звички і нездоровий спосіб життя набуваються, в основному, в підлітковому віці.

Під час реалізації проекту планується, зокрема, зміцнити потенціал фахівців у частині використання інструментів електронної системи охорони здоров’я, аби покращити доступність якісних послуг для всіх громадян. 

В Україні серцево-судинні захворювання, онкологія, цукровий діабет, хронічні ураження органів дихання є причиною смертей майже 90% громадян, тож Всесвітня організація охорони здоров’я наполягає на системній роботі з профілактики неінфекційних захворювань. Ці хвороби виникають через певний «стиль життя» — куріння, зловживання алкоголем, недостатність фізичної активності й нездорове харчування.

Протягом березня-травня поточного року план впровадження проекту має бути виконаний.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді