Міксіке в Україні

Обмін досвідом з колегами-педагогами, створення власних навчальних онлайн-матеріалів, цікаве навчання у грі для учнів та багато іншого чекає на учасників міжнародного проекту.

У 2014/2015 навчальному році у загальноосвітніх навчальних закладах України успішно стартував і реалізується міжнародний проект «Міксіке в Україні».

Проект організований за участю Міністерства закордонних справ Естонії спільно з MIKSIKE Learning Folders (Естонія). Представником проекту «Міксіке в Україні» є голова постійної комісії з питань євроінтеграції та транскордонного співробітництва Львівської обласної ради Павло Хобзей.

Проект реалізується з метою розвитку зв’язків між Естонією та Україною, підвищення якості та ефективності навчання у ЗНЗ за допомогою інформаційних технологій, підвищення кваліфікації вчителів, розвитку онлайн-навчання.

Miksike (у перекладі означає «чомучка»: естон. miks? — чому, суфікс ke)  — освітнє онлайн-середовище, яке надає можливість вчителям, учням і батькам створювати та використовувати  власні  навчальні онлайн-матеріали, а також використовувати онлайн-колекцію навчальних  матеріалів, яку спільними зусиллями створили педагоги-учасники проекту.

Участь у проекті для ЗНЗ України безкоштовна. В межах проекту передбачено створення української версії освітньої платформи, яка діє в Естонії з 1994 року, та її використання вчителями і учнями шкіл України в навчально-­виховному процесі, створення електронних навчальних матеріалів, проведення змагань Прагліміне тощо.

Також   Міксіке дає змогу організовувати та проводити навчальні змагання серед учнів школи,   між учнями різних шкіл області або країни, а також між школами різних країн Європи.

Навчання вчителів щодо роботи в онлайновому середовищі Міксіке відбувається на короткотривалих семінарах.

Для участі в проекті необхідно зареєструватись за посиланням.

Відгук учасниці

З проектом наші діти і вчителі ознайомились в межах тижня математики та інформатики, який зараз триває в школі. Участь у тренуванні з усного математичного рахунку взяли і учні, і вчителі! Сподобалось всім! Тепер готуємось до участі у всеукраїнських змаганнях!!!

Аман І.,

учитель інформатики та математики Знам’янської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів Кіровоградської обласної ради.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді