У парламенті вирішуватимуть, чи будуть шкільні підручники платними

Народні депутати винесли на розгляд законопроект, який передбачає відновлення безоплатного забезпечення підручниками школярів, а також пільгового проїзду для учнів і студентів,.

Нещодавно у Верховній Раді України було зареєстровано проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення безоплатного харчування, проїзду, забезпечення  підручниками учнів загальноосвітніх шкіл та безоплатного проїзду для студентів і гарантії першого робочого місця для молодих спеціалістів».

Згідно з пояснювальною запискою, передбачено відновлення безоплатного проїзду для студентів і учнів професійно-технічних закладів. Для учнів, які проживають у сільській місцевості на відстані понад три кілометри від школи, за законопроектом, забезпечено безкоштовне регулярне підвезення до школи і зі школи рейсовим транспортом або транспортом підприємств, установ та організацій.

Також у документі йдеться і про забезпечення безкоштовним харчуванням та підручниками учнів загальноосвітніх шкіл.

Відповідно до законопроекту, молоді спеціалісти отримають гарантії з отримання робочого місця.

Нагадаємо, наприкінці минулого року уряд вніс зміни до правил пільгового проїзду.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді