Клуб успішних освітян провів свій перший форум

Започаткувати організацію, яка об’єднає активних педагогів, сприятиме підвищенню статусу вчителя в Україні, зверне увагу суспільства на необхідність співпраці освітян, громади, бізнесу, державних управлінців, — мета новоствореного Клубу успішних освітян.

І Всеукраїнський форум Клубу успішних освітян пройшов 21–22 лютого у Києві у приміщенні одного з організаторів форуму — спеціалізованого загальноосвітнього навчального закладу І ступеня «Ліко-школа». Окрім цього навчального закладу, організаторами форуму стали проект «Шануймо Україну» та приватний комплекс неперервної освіти «Школа «ЕйдоС». Захід відбувся за підтримки, зокрема, Департаменту освіти, науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (КМДА), виконавчого комітету Ірпінської міської ради.

На форум завітали освітяни з багатьох регіонів України. Усіх їх об’єднала ідея створення свідомого активного руху освітянської спільноти. Мету Клубу організатори вбачають у зверненні уваги суспільства на потребу об’єднання освітян, громади, бізнесу, держави задля пошуку шляхів підвищення статусу вчителя та рівня освіти в Україні.

Незважаючи на те, що учасники форуму зібралися вперше, атмосфера на заході панувала дружня, відкрита.

З вітальними словами до освітян звернулися Лiлiя Гриневич, голова Комiтету ВР України з питань освiти i науки, та Олена Фiданян, директор Департаменту освiти i науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради. Вони наголосили на важливості об’єднатися задля пошуку способів, як кожному вчителю зокрема та освіті загалом, стати успішними. «Для ворога найстрашніше — наша успішність», — зауважила Лілія Гриневич.

Учасників форуму привітали також партнери та гості форуму, зокрема: Ольга Сухомлинська, академiк НАПН Украïни, доктор педагогiчних наук, професор; Володимир Яворiвський, письменник; Тетяна Балашова, заступник начальника управлiння освiти м. Iрпiнь; представники українських бізнес-компаній, ЗМІ.

Під час форуму його учасники мали змогу відвідати тематичні майстер-класи, творчі студії, а також представити свої освітні проекти та взяти участь у конкурсі на найкращий.

На думку організаторів — Наталії Чуприни, Кухаревської Олени, Грединарової Олени та Яни, високий рівень освіти, здатність кожної особистості до самореалізації, здобуття успіху в житті є показниками успішної держави. А завданнями Клубу успішних освітян мають стати формування творчого, креативного вчителя, якого потребує суспільство, якого чекає творчий учень, вчителя-наставника, вчителя-коуча, вчителя-партнера; формування успішної особистості, здатної до саморозвитку; пошук альтернативних форм підвищення кваліфікації освітян.

Гасло учасників форуму: «Ми створимо країну, яку буде шанувати весь світ, разом!»

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Освітні програми для використання в закладах дошкільної освіти у 2024/2025 навчальному році

Зміст освітнього процесу в закладі дошкільної освіти реалізовують відповідно до вимог чинних програм розвитку, виховання й навчання дітей. Вибір програм на навчальний рік обговорює та затверджує педагогічна рада закладу
53177

Коли День учителя став святом

Людина може за життя ніколи не зустріти журналіста, повара чи бухгалтера. Але кожна людина зустрічається з учителем
14228

З досвіду STEM-освіти у початкових класах

Як учні створили фітокартину та робота-поливальника — своїм досвідом реалізації STEM-проекту в початковій школі ділиться Анна Савіцька, вчитель інформатики
34125

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді