Статті автора КЛИМЕНКО Антоніна

Уведення додаткової посади заступника директора до штатного розпису навчально-­виховного комплексу
Чи можна додатково вводити до штатного розпису навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І–ІІІ ступенів — економічний ліцей», у якому функціонують 33 класи загальноосвітньої школи та 2 класи ліцею, посаду заступника директора?
2351
Оплата праці керівних працівників навчально-­виховного комплексу
У навчально-виховному комплексі «Загальноосвітня школа І–ІІІ ступенів — економічний ліцей» загальна кількість учнів — 921, з них — 61 ліцеїст. Чи має право директор цього навчального закладу на підвищення посадового окладу в розмірі 10%?
1181
Відпустка без збереження зарплати
Із листа до редакції: «Допоможіть розв’язати питання щодо відпустки без збереження заробітної плати. Чи можна відмовитися від неї, якщо заклад освіти вже видав відповідний наказ? На які документи покладатися, щоб аргументувати свою відмову йти в таку відпустку?»
2890
Оплата годин заміщення тимчасово відсутнього вчителя
Із листа до редакції: «Як оплатити години заміщення тимчасово відсутнього вчителя вихователю загальноосвітньої школи-інтернату? Чи впливає на розмір оплати кваліфікаційна категорія «спеціаліст першої категорії», присвоєна за результатами атестації за посадою вихователя?»
4138
Оплата за керівництво групами продовженого дня
Наказом про розподіл обов’язків між адміністрацією школи відповідальність за роботу груп продовженого дня покладено на директора школи та одного з його заступників. Унаслідок перевірки територіальний орган Державної фінансової інспекції України визнав незаконною доплату директору школи та його заступникові за керівництво групами продовженого дня за три роки, мотивуючи тим, що відсутній наказ начальника відділу освіти про встановлення доплати. Чи правомірно це?
8545
Доплата за класне керівництво
Педагогічний працівник, кваліфікація якого «Вчитель початкових класів», за основною посадою працює на 0,5 штатної одиниці посади заступника директора з навчально-виховної роботи. Окрім того, він має 18 годин педагогічного навантаження на тиждень як вчитель початкових класів та виконує обов’язки класного керівника в 3-му класі. Відповідний орган управління освітою не доплачує цьому працівнику за класне керівництво. Чи правомірно це?
13034
Встановлення доплати за завідування навчальним кабінетом керівнику навчального закладу
Хто встановлює доплату за завідування навчальним кабінетом директору загальноосвітнього навчального закладу: сам директор під час розподілу навчального навантаження чи начальник відділу освіти районної державної адміністрації?
9293
Зарахування до стажу педагогічної роботи періоду роботи на посаді інструктора-­методиста
Педагогічний працівник, стаж педагогічної роботи якого 23 роки, обіймає посаду вчителя фізичної культури в сільській школі І–ІІ ступенів. До роботи у школі він майже три роки працював на посаді інструктора-методиста спортивно-технічного клубу. У місцевому відділі Пенсійного фонду України цей період не зарахували до стажу педагогічної роботи та відмовилися надати працівнику пенсію за вислугу років. Чи правомірно це?
983
Надання педагогу відпустки під час навчального періоду
Чи має право керівник навчального закладу під час навчального року надати педагогу відпустку терміном один чи два дні за рахунок щорічної основної відпустки? Чи таку відпустку можна надавати лише для санаторно-курортного лікування?
9003
Робота на посаді сестри медичної з дієтичного харчування та на посаді бібліотекаря
Чи може особа, яка має медичну освіту та працює у навчальному закладі на посаді сестри медичної з дієтичного харчування на 0,5 ставки, працювати ще на 0,5 ставки посади бібліотекаря?
957
Учитель замінює колегу-декретницю: на скільки укладати строковий договір
Чи правомірно укладати строковий договір лише на навчальний рік з учителем, якого взяли на роботу на час відсутності — основного працівника, що перебуває у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами, а також на час додаткової відпустки по догляду за дитиною?
1599