Уведення додаткової посади заступника директора до штатного розпису навчально-­виховного комплексу

Автор
начальник управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
Чи можна додатково вводити до штатного розпису навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І–ІІІ ступенів — економічний ліцей», у якому функціонують 33 класи загальноосвітньої школи та 2 класи ліцею, посаду заступника директора?

Штати загальноосвітніх навчальних закладів установлюються відповідно до Типових штатних нормативів загальноосвітніх навчальних закладів, затверджених наказом Міністерства освіти і науки України від 06.12.2010 № 1205 (далі — Типові штатні нормативи), погоджених із ЦК Профспілки працівників освіти і науки України.

Пунктом 1 Типових штатних нормативів установлено, що ці нормативи поширюються на всі типи загальноосвітніх навчальних закладів, крім шкіл-інтернатів усіх типів, спеціальних, санаторних шкіл, шкіл соціальної реабілітації та вечірніх (змінних) шкіл, та визначають максимальну кількість посад (штатних одиниць). Формування штатів шкіл передбачається з урахуванням їх контингенту учнів, кількості класів, режиму роботи, площ та санітарного стану приміщень, будівель і споруд.

Відповідно до Типових штатних нормативів при кількості у школах усіх ступенів понад 30 і більше класів уводиться дві посади заступника директора школи з навчальної, навчально-виховної роботи.

Окрім того:

  • у ліцеях уводиться додатково посада заступника директора
  • у школах I–III ступенів, які мають один–чотири 9–11-ті класи, кількість посад заступників директора збільшується на 0,5 штатної одиниці, п’ять і більше 9–11-х класів — на одну штатну одиницю

З огляду на те що школи кожного з трьох ступенів можуть функціонувати разом або самостійно, штатні нормативи, передбачені для ліцеїв як самостійних навчальних закладів, можуть застосовуватися також і у випадках, коли ліцеї є складовими частинами навчально-виховного комплексу.

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді