Програма «Здорова Україна»: що передбачено в освіті

Президент України презентував загальнонаціональну програму «Здорова Україна» на Всеукраїнському форумі «Україна-30». Серед запланованого і зміни в освіті.

Готуємо учнів та працівників до безпечних канікул: РЕКОМЕНДАЦІЇ

Що передбачає програма «Здорова Україна»

Програма «Здорова Україна» передбачає зміни:

  • в програмі освіти
  • шкільному харчуванні
  • побудові необхідної інфраструктури для заняття масовим спортом
  • регулярні медичні обстеження громадян.

За його Президента, програма має кілька складових, перша з яких – це модель здорової школи.

«Це – вісім компонентів задля зміцнення здоров’я та імунітету всіх учнів усіх шкіл на всій території нашої країни», - зазначив Президент, уточнивши, що передбачається нова концепція уроків фізкультури, реформа шкільного харчування, популяризація спортивних секцій і гуртків тощо.

Модель здорової школи

Анонсовано перехід навчальних закладів в Україні на модель здорової школи. За словами Володимира Зеленського, така школа має сприяти зміцненню здоров'я та імунітету. Перша складова програми - це модель здорової школи.

«Це 8 компонентів для зміцнення імунітету учнів. Зокрема, це нова концепція уроків фізкультури, реформа шкільного харчування, популяризація спортивних секцій і гуртків, нові онлайн-додатки для їх пошуку і використання під час занять», - зазначив Володимир Зеленський.

Модель здорової школи презентували для українських дітей відбулася на форумі "Україна 30".

Президент зауважив, що держава має бути зацікавлена ​​в тому, щоб українців народжувалося більше і вмирало менше. Для цього здоровий і активний спосіб життя мають стати невіддільною частиною української ментальності.

Медогляд школярів у 2021 році – роз'яснення НСЗУ

"Починатися все має з дитинства, тому перша складова нашої програми – це модель здорової школи. Це вісім компонентів для зміцнення здоров'я та імунітету всіх учнів усіх шкіл по всій території нашої країни", – додав президент.

Модель здоровою школи передбачатиме:

Крім того, біля лавочок у парках, спортмайданчиках та зонах для відпочинку будуть встановлені QR-коди. Кожен охочий зможе просканувати його, перейти за посиланням та завантажити вправи.



зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді