Інструктивно-методичні рекомендації щодо підготовки до нового навчального року та опалювального сезону

Підготовка до нового навчального року та опалювального сезону в умовах адаптивного карантину

Аудит трудових книжок перед скануванням: що перевірити

У закладах освіти мають бути проведені інструктажі з безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу, правил поведінки у закладах освіти, правил пожежної безпеки, електробезпеки, безпеки дорожнього руху, профілактики шлунково-кишкових захворювань, норм гігієни та виробничої санітарії, правил поведінки в громадських місцях, а також інстуктажі щодо поводження з незнайомими людьми та предметами, користування громадським транспортом, попередження травмування тощо.

За що відповідальний керівник закладу освіти

Відповідальним за створення безпечних умов освітнього процесу є керівник закладу освіти. Тому саме керівник має вжити усіх необхідних заходів щодо приведення інженерно-технічних комунікацій, устаткування, обладнання у відповідність до чинних стандартів, правил, норм.

До початку навчального року керівник:

  • видає наказ «Про підготовку до нового навчального року»
  • затверджує план заходів щодо підготовки закладу освіти до нового навчального року та опалювального сезону,
  • затверджує план організаційних та ремонтних робіт,
  • визначає склад, завдання і порядок роботи робочої комісії з перевірки виконання організаційних та ремонтних робіт.

Крім того, наказом закладу освіти створюється постійно діюча технічна комісія з обстеження приміщень, інженерно-технічних комунікацій закладу освіти, яка має провести огляд будівель, приміщень, комунікацій.

Комісія визначає готовність навчальних кабінетів, майстерень, спортзалів, ігрових та спортивних майданчиків, інших приміщень до нового навчального року і складає акти-дозволи на введення їх в експлуатацію.

Готовність закладу освіти до нового навчального року

Акт прийому готовності закладу освіти

Прийом в експлуатацію закладу освіти здійснюється на підставі акту прийому готовності закладу освіти до нового навчального року. Акт затверджує керівник закладу освіти.

На навчальні кабінети (лабораторії) закладу щороку перед початком навчального року складаються (оновлюються) паспорти.

Приміщення та обладнання закладу

Заступник керівника з адміністративно-господарської роботи має провести перегляд термінів перевірки експлуатації обладнання і технічних засобів, подати інформацію керівнику про необхідність проведення перевірки захисних засобів і обладнання, яке експлуатується в закладі освіти.

Укладання трудового договору

Під час укладання трудового договору з працівником керівник закладу освіти повинен поінформувати його про умови праці, наявність на робочому місці небезпечних і шкідливих виробничих факторів і про права на пільги та компенсації за роботу в таких умовах. Працівникові не може пропонуватися робота, яка за медичним висновком протипоказана йому за станом здоров’я.

Після закінчення всіх підготовчих заходів до нового навчального року керівник закладу освіти видає наказ про призначення відповідальних осіб за організацію роботи з питань цивільного захисту, охорони праці, безпеки життєдіяльності в закладі освіти і окремих структурних підрозділах. Також керівник має призначити відповідальних осіб за пожежну безпеку, стан безпеки будівель та споруд, електрогосподарства, газового господарства, тепломережі, а також відповідальних з інших питань діяльності закладу освіти (за необхідністю).



зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді