Кількість штатних одиниць сестри медичної старшої у навчально-­виховному комплексі

Автор
начальник управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
Сестра медична старша працювала на 0,5 ставки у двогруповому дошкільному навчальному закладі. Цього року дошкільний навчальний заклад увійшов до складу навчально-виховного комплексу «дошкільний навчальний заклад — загальноосвітній навчальний заклад». Чи можна перевести на ставку медичну сестру старшу, якщо вона обслуговуватиме також учнів чотирьох початкових класів?

Навчально-виховний комплекс «дошкільний навчальний заклад — загальноосвітній навчальний заклад» (далі — НВК) діє відповідно до Положення про навчально-виховний комплекс «дошкільний навчальний заклад — загальноосвітній навчальний заклад», «загальноосвітній навчальний заклад — дошкільний навчальний заклад», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.03.2003 № 306.

НВК створюється за рішенням місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування для забезпечення реалізації права громадян на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти.

НВК складається з двох підрозділів — дошкільного та шкільного. Дошкільний підрозділ забезпечує надання дошкільної освіти дітям віком від трьох до шести (семи) років, а шкільний забезпечує надання учням загальної середньої освіти.

Діяльність кожного зі структурних підрозділів НВК провадиться відповідно до законів України «Про загальну середню освіту» від 13.05.1999 № 651-ХІV та «Про дошкільну освіту» від 11.07.2001 № 2628-ІІІ, а також інших нормативно-правових актів, в тому числі затверджених Кабінетом Міністрів України відповідних положень про навчальні заклади та розробленого на їх основі власного статуту.

Пунктом 16 Типових татних нормативів дошкільних навчальних закладів, затверджених наказом Міністерства освіти і науки України від 04.11.2010 № 1055 (далі — Типові штатні нормативи ДНЗ), передбачено, що штатні нормативи працівників дошкільних відділень НВК розраховуються відповідно до Типових штатних нормативів ДНЗ.

Згідно з розділом I Типових штатних нормативів ДНЗ за наявності у дошкільному навчальному закладі двох груп передбачається 0,5 штатної одиниці посади сестри медичної старшої.

Відповідно до Типових штатних нормативів загальноосвітніх навчальних закладів, затверджених наказом Міністерства освіти і науки України від 06.12.2010 № 1205 (далі — Типові штатні нормативи ЗНЗ), посади сестер медичних установлюються залежно від кількості учнів у закладі за такими нормативами:

Сестра медична

Якщо медичне обслуговування школи не здійснюється закладами охорони здоров’я, посада вводиться з розрахунку:

0,5

при кількості 100 і менше учнів

1

при кількості 101 і більше учнів

Сестра медична з дієтичного харчування

0,5

при кількості від 60 до 200 учнів, які харчуються

1

понад 200 учнів, які харчуються

Тому за наявності в НВК двох груп для дітей дошкільного віку та чотирьох початкових класів посади сестер медичних, в тому числі старшої, з дієтичного харчування, вводяться до штатного розпису на кожне відділення відповідно до Типових штатних нормативів ДНЗ та Типових штатних нормативів ЗНЗ.

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді