Атестація вчителя-­логопеда загальноосвітнього навчального закладу, який працює за сумісництвом у дошкільному навчальному закладі

Учитель-логопед загальноосвітнього навчального закладу працює за сумісництвом у дошкільному навчальному закладі також на посаді вчителя-логопеда. Чи повинен він атестуватися у дошкільному навчальному закладі, чи лише за основним місцем роботи?

Відповідно до пункту 4.1 Типового положення про атестацію педагогічних працівників, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 06.10.2010 № 930 (далі — Типове положення), атестація на відповідність займаній посаді з присвоєнням кваліфікаційних категорій проводиться щодо педагогічних працівників, які мають повну вищу педагогічну або іншу повну вищу освіту, зокрема вчителі-логопеди повну вищу педагогічну освіту зі спеціальності дефектологія (логопедія, сурдопедагогіка, тифлопедагогіка, олігофренопедагогіка) або корекційна освіта (за нозологіями).

Пунктом 3.23 Типового положення встановлено, що педагогічні працівники, які працюють у навчальних закладах за сумісництвом або на умовах строкового трудового договору, атестуються на загальних підставах. Атестація педагогічних працівників, які за основним місцем роботи та у навчальних закладах, де вони працюють за сумісництвом, обіймають однакові посади, здійснюється за основним місцем роботи.

До посади вчителя-логопеда як загальноосвітнього, так і дошкільного навчального закладу встановлено однакові кваліфікаційні вимоги.

За таких підстав вчитель-логопед загальноосвітнього навчального закладу, який за сумісництвом працює вчителем-логопедом у дошкільному навчальному закладі, згідно із пунктом 3.23 Типового положення, атестується лише за основним місцем роботи

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді