У Києві та області надали рекомендації щодо початку літніх канікул

Коли літні канікули у Києві та області та скільки відпочиватимуть учні

Початок літніх канікулГотовність до роботи влітку: експрес-перевірка

Цього року місцева влада разом з освітянами самостійно може встановлювати дату закінчення навчального року, головне потрібно зважати на безпекову ситуацію в регіоні. 

Зокрема місцева влада може самостійно визначати дати відпочинку учнів від навчання.

У закладах освіти столиці навчання триватиме до 30 червня 2023 року. Відповідну рекомендацію надало директорам управління освіти столиці.

Проте дати початку та завершення канікул учнів кожна школа може визначати самостійно. Але директори закладів освіти здебільшого дослухаються до рекомендацій освітнього управління.

Натомість у Київській міськраді зазначили, що 16 червня має відбутися День останнього дзвоника у закладах освіти. Документи про освіту випускникам видаватимуть упродовж 21 — 23 червня.

Окрім того, значна кількість на Київщині завершать навчальний рік 31 травня. Натомість 1 червня у понад 350 мають стартувати літні канікули.

Як зазначив голова Київської ОДА Руслан Кравченко, частина шкіл області розпочала офлайн-навчання в різний час, мали різну тривалість канікул протягом року. Тож і навчальний рік закінчують по-різному — з 26 травня до 16 червня.

359 шкіл області завершать освітній процес 31 травня, 44 заклади — 26 травня, 220 шкіл — у період з 2 по 9 червня. 15 закладів розпочнуть канікули із 17 червня.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
247951

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді