Як заповнюють Журнал обліку виконання норм харчування в дошкільному закладі

19820

Запитання

Які особливості заповнення Журналу обліку виконання норми харчування має враховувати медична сестра дошкільного навчального закладу?

Відповідь

До Журналу обліку виконання норм харчування слід окремо записувати показники виконання норм харчування для дітей різних вікових групвід 1 до 3 років та від 3 до 6 (7) років, — а не їх середнє значення.

Також у Журналі окремо зазначають виконання норм для дітей пільгових категорій (діти, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, тощо).

Зауважте!

У Журналі слід проаналізувати виконання норм з усіх продуктів харчування, зазначених у постановах. Не можна вибірково аналізувати продукти, оскільки це суперечить вимогам чинного законодавства.

12 запитань і відповідей про атестацію

Заповнюють Журнал обліку виконання норм харчування не звечора, коли складають меню-розкладку, а наступного дня — після внесення до неї всіх змін (якщо такі були).

Скачати Журнал обліку виконання норм харчуванняСкачати

Заплановані медичною сестрою показники можуть не збігатися з реальними, оскільки їх розраховують відповідно до кількості дітей, що прийшли до дошкільного закладу конкретного дня.

Якщо прийшло на три дитини більше, ніж заплановано, показники виконання норм харчування будуть меншими від запланованих, оскільки додатково продукти з комори у такому випадку не видадуть, а видану кількість продуктів поділять на більшу, ніж заплановано, кількість дітей.

«Дорожня карта» організації харчування дітей у дошкільному закладі

Аналізуємо стан організації харчування дітей у дошкільному закладі за рік

Оформлюємо в ДНЗ меню-вимогу на видачу продуктів харчування

Організація харчування дітей в закладі дошкільної освіти: Алгоритм роботи

додаток

Статичний блок для запитань-відповідей

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Як організувати харчування в укритті закладу освіти: нові вимоги

КМУ оновив норми й порядок харчування в закладах освіти з урахуванням умов воєнного стану. Одна з ключових змін — визначено порядок харчування в укритті. Зі статті знатимете, які приміщення та як облаштувати в укритті, щоб забезпечити харчуванням в ньому дітей і працівників
691

Принципи НАССР для закладів освіти

Щоб запровадити систему управління безпечністю харчування НАССР, в закладі освіти потрібно створити групу, яка у своїй роботі керуватиметься сімома принципами
36562