Відповідь
Згідно з п. 1.37 Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах медична сестра дошкільного закладу щоденно перед початком роботи здійснює огляд працівників харчоблоку на наявність гнійничкових захворювань і гострих респіраторних інфекцій.
Після огляду працівники харчоблоку особисто розписуються у Журналі здоров’я працівників харчоблоку про відсутність:
- дисфункції кишечника
- гострих респіраторних інфекцій.
Працівниками харчоблоку є:
- шеф-кухар
- кухар
- підсобний робітник.
Помічник вихователя не є працівником харчоблоку.
Дітям з особливими освітніми потребами дошкільного віку гарантоване законом право здобувати освіту в інклюзивних групах закладів дошкільної освіти. Як комплектують інклюзивні групи та які документи подають батьки - розглядаємо в статті
З року в рік у ЗДО створюють низку аналогічних наказів з основної діяльності та адміністративно-господарських питань. У цій публікації впорядковано річну циклограму наказів
Тиждень безпеки дитини є важливим для систематизації знань дітей про безпечну поведінку й довкілля. Діти мають дізнаватися про правила безпечної поведінки і від педагогів, і від батьків. Як організувати комплексну роботу із взаємодією всіх учасників освітнього процесу — дізнаємося із статті
Як подбати про безпечне освітнє середовище на території дошкільного закладу влітку, що перевірити до початку літнього оздоровчого періоду та яких вимог безпеки дотримати під час прогулянок з дітьми – читайте у статті
Добігає кінця навчальний рік. Більшість закладів дошкільної освіти продовжують працювати, щоб підтримати батьків у цей важкий час. Які ж завдання стоять перед керівником на час літнього оздоровчого періоду?