Європейська освіта для українців

Україна стане учасником програми «Горизонт- 2020», що передбачає збільшення доступу до європейських грантів вітчизняним вишам.

«Горизонт 2020» — нова програма ЄС з досліджень та інновацій, яка триватиме з 2014 року до 2020 року. Ця програма спрямована на підтримку найталановитіших та креативних науковців та наукових колективів щодо проведення передових досліджень найвищого рівня надання дослідникам можливостей для навчання та розвитку кар’єри у межах програми дій Марі Складовської Кюрі; забезпечення доступу всіх європейських дослідників до висококласних дослідницьких інфраструктур.

На 20 березня заплановано формальне підписання угоди про вступ України до програми. Це сприятиме збільшенню доступу до європейських грантів вітчизняним вишам. Українські університети будуть конкурувати у боротьбі за гранти з вишами країн Західної Європи.

Україна увійшла до 11-ти провідних наукових країн світу, які визначені ключовими стратегічними партнерами ЄС в програмі «Горизонт 2020», а також наша держава визнана єдиним стратегічним партнером Євросоюзу у Східній Європі.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді