Чілдрен Кінофест-2015

З 29 травня по 7 червня 2015 року в 12 містах України проходитиме другий «Чілдрен Кінофест». Глядачам із соціально незахищених груп — переселенцям, сиротам і дітям з особливостями розвитку — вхід вільний.

Найкращі кінокартини для дітей і підлітків, зняті останнім часом, будуть продемонстровані в межах другого «Чілдрен Кінофесту-2015».

Захід проходитиме з 29 травня по 7 червня 2015 року у Вінниці, Дніпропетровську, Житомирі, Запоріжжі, Києві, Кривому Розі, Луцьку, Львові, Одесі, Харкові, Миколаєві, Херсоні.  Центром фестивалю стане столичний кінотеатр «Київ».

У міжнародній конкурсній програмі будуть представлені сім картин, відібраних на найбільших європейських кінооглядах в Каннах, Берліні та Амстердамі.

За кращий фільм голосуватимуть глядачі. Спеціальною подією стане ретроспектива робіт Бастера Кітона — майстра німої комедії, каскадера-віртуоза і володаря почесного «Оскара».

Послом фестивалю виступить музикант і композитор, соліст гурту Pianoбой Дмитро Шуров. За його словами, «кіно — це привід зайвий раз поговорити з дитиною, показати їй свої емоції та думки, почути її».

Цього року буде посилена соціальна складова фестивалю. Глядачам із соціально незахищених груп — переселенцям, сиротам і дітям з особливостями розвитку — буде безкоштовний вхід на сеанси.

Міжнародний фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест» було засновано в 2014 році. Мета фестивалю — популяризувати кіно серед дітей різного віку і розвивати традиції сімейного культурного дозвілля.

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді