Середній бал атестата

Керівники загальноосвітніх навчальних закладів повинні забезпечити розрахунок середнього бала атестата випускників та запис його у додаток до атестата з правого боку в останньому рядку, під назвою предметів, з яких складалася ДПА.

МОН України оприлюднило лист «Про врахування середнього бала документа про загальну середню освіту» від 22.04.2015 № 1/9-209.

Під час конкурсного відбору осіб, які на базі повної загальної середньої освіти вступають до вищих навчальних закладів за сертифікатами Українського центру оцінювання якості освіти,  враховується середній бал документа про повну загальну середню освіту.

Відповідно до листа, середній бал документа про повну загальну середню освіту обчислюється за 12-бальною шкалою з округленням до десятих частин бала і розраховується як середнє арифметичне річних оцінок з предметів інваріантної складової навчального плану, виготовлених у додатку до атестата, та оцінок, отриманих за державну підсумкову атестацію.

Розрахунок здійснюється таким чином: кількість предметів, з яких виставлено оцінки = 20; сума балів =193; середній бал = 193 : 20 = 9,65 ≈ 9,7. Предмети, з яких зроблено запис «звільнений (а)», у загальну кількість не враховуються.

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27857

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39078

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42296

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді