Які зміни у викладання історії України відбудуться в школах?

Заступник міністра освіти і науки розповів, як викладатимуть історію України у школах

Викладання предмету історії України в школах

Школа офлайн: ВЕБІНАР

Нещодавно у Міністерстві освіти України повідомили, що можуть об'єднати історію України та всесвітню історію в один курс. Однак загалом школи можуть обирати інтегровані курси або окреме викладання предметів.

Таку інформацію зазначив заступник очільника Міносвіти України Андрій Сташків. 

Як він уточнив, у школах вже є, до прикладу, підручники «Україна і світ» для 5 — 6 класу. Це підручники, які де-факто об'єднують  історію України та всесвітню історію.

«Якщо говорити про історію, то це пов'язано з тим, що зараз, коли викладаються два різних предмети, в учнів не завжди є розуміння ролі України у всесвітній історії. Яким чином події, які відбувалися, наприклад у Європі, впливали на те, що відбувалися у цей час в Україні? І навпаки», — зауважив посадовець.

За словами заступника очільника МОН, розуміння України у світовому просторі не лише як окремої історії, а тієї, що формувала тоді суспільство й у світі — важливе.

«Багато питань і засторог щодо того, що не буде історії України. Історія України залишається — можливо, навіть у більшій кількості, ніж була до цього, адже ми пропонуємо збільшити кількість годин на викладання історії», — акцентував Андрій Сташків.

Також він додав, що у концепції реформування історичної освіти передбачили, що не менше ніж дві третини матеріалу має бути саме про історію України.

«Ми зараз готуємося працювати з авторськими колективами, вчителями, як правильно складати ці програми для вивчення історії в Новій українській школі», — наголосив заступник керівника освітнього відомства.

Нагадаємо, у Міносвіти заявили, що планують об'єднати історію України та всесвітню історію в один предмет. Чиновники вважають, що це допоможе учням краще зрозуміти роль України у світі на історичних етапах.

За матеріалами УП

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Учнівське самоврядування в закладі освіти

Формувати соціалізовану особистість з демократичними поглядами і вмінням працювати в команді – одна з важливих вимог сучасної освіти, яка найкраще реалізується через педагогіку партнерства, однією із форм якої є учнівське самоврядування.
14321

Педагогічна рада школи: функції та планування

Засідання педагогічної ради — важлива частина роботи закладу освіти. Її актуальність — у колегіальному прийнятті рішень. Розгляньмо функції педагогічної ради та особливості підготовки до засідань. Скачайте циклограму засідань педради
44372

Синхронне й асинхронне дистанційне навчання

Школи та учні вже пристосувались до нового формату навчання. Досить важко вибрати формат змішаного навчання з правильною комбінацією занять, яка була б комфортною і для закладу, і для учнів. Також потрібно обрати онлайн режим роботи – він може бути синхронним чи асинхронним. Давайте разом розбиратися в чому різниця.
87553

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді