Найпопулярніші спеціальності серед цьогорічних вступників

Які спеціальності найпопулярніші серед абітурієнтів у цьому році

Популярні спеціальності серед вступників

Накази з основної діяльності: як скласти

Цього року для вступу до українських вишів абітурієнтам необхідні результати національного мультипредметного тесту. Зауважимо, що основна та додаткові сесії вже закінчились.

Наразі триває вступна кампанія до закладів вищої освіти, саме тому заступник міністра освіти і науки Михайло Винницький в ефірі телемарафону зазначив, які спеціальності є найпопулярнішими серед цьогорічних вступників. А також назвав професії, які стають ще потрібнішими на ринку.

За словами заступника очільника МОН, кожного року збільшується попит на такі спеціальності як психологія та комп'ютерні науки. Також популярними є право, економіка, менеджмент тощо.

«Зараз МОН працює над тим, аби підвищити популярність таких базових спеціальностей як фізика, хімія, біологія», — акцентував заступник керівника освітнього відомства.

Також для відомства дуже важливо, аби саме природничі науки та відповідні професії набували попиту та розвивалися.

Як наголосив Михайло Винницький, після перемоги України у війні з Росією, у період відбудови, очевидно, потрібно буде багато інженерних спеціальностей. Тож МОН сподівається на підвищення популярності відповідних професій.

За матеріалами 24tv

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
247951

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді