Освітній рух волонтерів: англійська мова

МОН України запрошує волонтерів для участі у літніх мовних таборах.

Цього року МОН України спільно з волонтерами розпочинає масштабний всеукраїнський проект для дітей — літні мовні табори.

Метою проекту є підвищення рівня володіння англійською мовою серед учнів усіх шкіл країни, зацікавлення дітей, започаткування моди на вивчення іноземних мов в Україні, привернення увагу суспільства до цієї теми.

Для реалізації проекту заплановано трансформувати оздоровчі табори, в яких учні перебувають після закінчення навчального року, на літні школи вивчення англійської мови.

Літні школи проходитимуть протягом двох-трьох тижнів у червні на базі загальноосвітніх навчальних закладів. У таборах діти матимуть можливість спілкуватися іноземними мовами та застосовувати їх у різних формах діяльності.

Проект не передбачає державного фінансування і ґрунтується лише на волонтерських засадах. Зараз МОН України шукає волонтерів, котрі володіють англійською мовою.

Волонтерами можуть стати як громадяни України, так і іноземці. Це можуть бути носії мови, які перебуватимуть в Україні у червні, вчителі шкіл, викладачі вищих навчальних закладів, недавні випускники вищих навчальних закладів, студенти, люди різного віку і професій, які володіють англійською мовою.

Для того щоб долучитися до ініціативи необхідно зв’язатися з управлінням освіти чи інститутом підвищення кваліфікацій певного регіону та повідомити про своє бажання долучитися до проекту.

На сайті МОН України розміщено усі контакти, навчально-методичні матеріали, графік проведення основних заходів.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді