Індекс інклюзії в дошкільному закладі

Як створити освітній простір у дошкільному навчальному закладі на основі індексу інклюзії? Які особливості фізичного виховання дітей із порушенням зору? Що таке «орієнтовна ігрова експрес-діагностика» та які особливості її проведення? Докладніше про це та інше — у лютневому числі журналу «Вихователь-методист дошкільного закладу»

Як створити освітній простір у дошкільному навчальному закладі на основі індексу інклюзії? Які особливості фізичного виховання дітей із порушенням зору? Що таке «орієнтовна ігрова експрес-діагностика» та які особливості її проведення? Докладніше про це та інше — у лютневому числі журналу «Вихователь-методист дошкільного закладу».

 

Для становлення особистості дитини вкрай важливо, щоб освітній простір, у якому вона перебуває, відповідав потребам і можливостям дитини незалежно від особливостей її психофізичного розвитку. Порадами щодо створення такого освітнього середовища на основі інклюзивних цінностей, а також роздумами щодо шляхів гуманізації дошкільної освіти діляться наші автори.

У лютневому числі для вас — добірка матеріалів щодо використання в дошкільному закладі здоров’язбережувальних технологій, зокрема освітньої кінезіології, йоги та Су-Джок терапії. Фахівці ознайомлюють і з особливостями фізичного виховання дітей із порушенням зору в спеціальному дошкільному навчальному закладі.

Важливим компонентом і показником особистісної компетентності дитини є розвинена воля. Про те, чим особливий процес розвитку вольової поведінки дитини та якими засобами, методами та прийомами педагог може загартовувати волю дошкільників, — у другому числі журналу.

На сторінках лютневого числа — рекомендації щодо розумного використання засобів заохочення та оцінювання діяльності дітей та практичний інструментарій для визначення рівня індивідуального розвитку дитини — орієнтовна ігрова експрес-діагностика.

До вашої уваги в другому числі також:

  • орієнтовна циклограма діяльності вихователя-методиста на березень;
  • інформаційний стенд «Хвалити не можна карати»;
  • рекомендації щодо відзначення Усесвітнього дня здоров’я;
  • конспект фізкультурного заняття «Козацьке тренування» для дітей середнього та старшого дошкільного віку;
  • конспект заняття для дітей старшого дошкільного віку з порушенням зору «Про здоров’я, друже, дбай — корисну їжу ти вживай».

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді