МОН провело нараду щодо фінансової складової реформи шкільного харчування

МОН провело нараду з фінансово-економічних питань реформи шкільного харчування

Фінансування реформи шкільного харчування

Відвідування ЗДО без організації харчування: як оформити

1 травня відбулася розширена нарада щодо удосконалення фінансово-економічних механізмів упровадження реформи шкільного харчування, головою якої був заступник міністра освіти і науки Андрій Сташків. 

До наради також долучилися представники Міністерства фінансів, Міністерства економіки, Міністерства аграрної політики та продовольства, Державної служби статистики, Антимонопольного комітету України, ДУ «Професійні закупівлі», ДП «Прозорро», Офісу першої леді України, Команди реформи шкільного харчування.

Під час заходу було обговорено:

  • питання нижньої межі вартості харчування в закладах освіти, 
  • погодження з чинним законодавством документації щодо закупівлі продуктів харчування, 
  • пропозиції щодо перегляду типових штатних нормативів та умов оплати праці працівників харчоблоків,
  • удосконалення правового механізму закупівлі послуг фабрики-кухні.

Зокрема, заступниця міністра економіки України Надія Бігун презентувала можливості державної підтримки реформи шкільного харчування в межах проєкту «Зроблено в Україні».

Також учасники підтримали реалізацію Стратегії реформи шкільного харчування, яку започаткувала перша леді Олена Зеленська. Стратегія сприяє організації якісного повноцінного здорового харчування в закладах освіти України.

Джерело: МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
4990

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді