Долучайтеся до обговорення проєкту оновлення профосвіти для осіб з інвалідністю

МОН пропонує для громадського обговорення проєкт Дорожньої карти розвитку професійної освіти для осіб з інвалідністю на період до 2030 року

Професійна освіта для осіб з інвалідністю

Як сформувати безпечне і здорове освітнє середовище

У Міністерстві освіти і науки висунули на громадське обговорення проєкт Дорожньої карти розвитку професійної (професійно-технічної) освіти для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення на період до 2030 року.

Дорожня карта розроблена відповідно до Плану заходів на 2023-2024 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року.

Авторами проєкту стали директорат професійної освіти та робоча група, створена наказом Міністерства освіти і науки України від 18.12.2023  № 1530.

Запропоновану Дорожню карту можуть використовувати регіональні органи управління освітою, навчально-методичні центри професійно-технічної освіти, заклади професійної (професійно-технічної) освіти, наукові установи, роботодавці, громадські організації для створення у закладах професійної (професійно-технічної) освіти безбар’єрного простору.

Впровадження цього проєкту забезпечить якісну професійну (професійно-технічну) освіту для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення у закладах професійної (професійно-технічної) освіти та потреби ринку праці у кваліфікованих робітниках.

Свої коментарі, зауваження та пропозиції до проєкту Дорожньої карти можна надсилати до 20 березня 2024 року на електронну адресу: [email protected]. Контактна особа для надання консультацій: Вікторія Сидоренко.

Результати обговорення будуть розміщені на офіційному веб-сайті Міністерства освіти і науки України в період з 28 березня по 04 квітня 2024 року.

За інформацією МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Якою вбачають профільну школу за десять років

На 2027 рік заплановано старт кардинально оновленої профільної середньої освіти. Така ціль визначена у Концепції Нової української школи. У якому ж напрямі рухатиметься реформа
21079

Підготовка до захисту науково-дослідницької роботи в Малій академії наук

Багато талановитих учнів, які є членами Малої академії наук, щороку готуються презентувати свої напрацювання перед аудиторією. На що варто звернути особливу увагу науковим і педагогічним керівникам, щоб гідно підготувати учнів до захисту науково-дослідницької роботи?
11477

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді