Сьогодні Україна святкує День Конституції

Теми:
День Конституції –державне свято України. Святкується щорічно 28 червня на честь прийняття Конституції України в 1996 році. У червні 1996-го депутати Верховної Ради ухвалили Конституцію. Це сталося на п'ятий рік після проголошення незалежності.

Сьогодні Україна святкує День Конституції

Нове офіційне свято — День Української Державності

Сергій Шкарлет, міністр освіти і науки України, привітав українців із державним святом ― Днем Конституції.

«Україна – суверенна і незалежна, демократична, соціальна і правова держава. Територія України – цілісна і недоторканна, а людина, її життя і здоров’я у цій країні мають найвищу соціальну цінність.

Три перші статті Конституції України нині набули значно більшого сенсу, ніж юридичний документ, – вони стали щоденними заповідями кожного українця. І записуються вже не чорнилом, як у 1996, а кров’ю українських воїнів і мирних людей.

Російським окупантам, які з 2014 року посягають на чуже і порушують найголовніше «не вбий!», ніколи не зрозуміти, що таке вільний стан громадянського суспільства, вільний стан єдиного народу, якого ніколи і нікому не знищити і не зламати.

Ми отримали статус кандидата у члени Європейського Союзу. До захисту нашого суверенітету і територіальної цілісності долучився не лише весь український народ, а й увесь цивілізований світ.

Ми поборемо всесвітнє зло. Побудуємо потужну та заможну європейську державу, бо ми – українці, а цим усе сказано», - написав у своєму Telegram Сергій Шкарлет.

Друзі, з нагоди державного свята бажаємо вам громадянської зрілості, державницької мудрості, віри в себе, Україну та ЗСУ! Миру нам, процвітання, сили і наснаги в добрих справах! Нехай міцніє почуття гордості за нашу країну!

Слава Україні!

Героям слава!

Обов'язково переможемо!????????

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді