Літня школа для дорослих — 2015: перші здобутки

У Запоріжжі триває Всеукраїнський проблемний семінар «Формування основ здорового способу життя суб’єктів освітнього простору ДНЗ: проблеми та шляхи вирішення».

Уже дев’ятий рік поспіль на початку літа працівники дошкільної освіти України беруть участь у масштабному фаховому заході — Літня школа для дорослих. Цьогоріч тема Всеукраїнського проблемного семінару звучить так: «Формування основ здорового способу життя суб’єктів освітнього простору ДНЗ: проблеми та шляхи вирішення».

 

По 12 червня 2015 року в м. Запоріжжя учасники семінару ділитимуться досвідом з колегами, вдосконалюватимуть власні знання, шукатимуть вирішення актуальних проблем освітнього процесу в дошкільних навчальних закладах.

За формою проведення це — «Літня школа для дорослих» — багатогранний, насичений цікавими лекціями, майстер-класами, тренінгами, виставками і презентаціями освітній захід, який об’єднує професіоналів своєї справи.

Організатори: кафедра дошкільної освіти Комунального закладу «Запорізький обласний інститут післядипломної освіти» Запорізької обласної ради спільно з Департаментом освіти і науки Запорізької ОДА та ВГО «Асоціація працівників дошкільної освіти».

Захід проходить в межах «Тижня освіти для дорослих в Україні» та з метою підтримки ініціативи Всеукраїнського координаційного бюро Міжнародної громадсько-державної програми «Освіта дорослих в Україні» та формування життєвої необхідності дорослих громадян у постійному вдосконаленні власної освіти впродовж усього життя.

Відкриття Літньої школи відбулося 8 червня за участі Низковської Олени Вікторівни, методиста вищої категорії відділу науково-методичного забезпечення змісту початкової та дошкільної освіти відділення науково-методичного забезпечення загальної середньої освіти Державної наукової установи «Інституту інноваційних технологій і змісту освіти» МОН України, Руденка Сергія Антоновича, канд. мед. наук, старшого наукового співробітника відділу наукових проблем організації медичної допомоги матерям і дітям ДУ «Інститут педіатрії, акушерства і гінекології» НАМН України, Грицишиної Таїсії Іванівни, наук. співробітника відділу діагностики обдарованості Інституту обдарованої дитини НАПН України, Алєксєєнко Катерини, головного редактора методичних видань напряму «Експертус Освіта», Цифрового видавництва Експертус.

Освітяни вже мали змогу обговорити актуальні теми здорового способу життя, здоров’язбережувальних інноваційних технологій в дошкільній освіті, інклюзивної освіти, а також взяти участь у майстер-класі з технологій адаптивної фізичної культури.

За допомогою щоденника Літньої школи для дорослих — 2015 та фотогалереї можна стежити за перебігом подій.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27854

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді