У школах вчитимуть поводитися зі зброєю

Учні мають оволодіти навичками поводження зі зброєю та надання першої допомоги

У школах вчитимуть поводитися зі зброєю

Таку інформацію повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак в інтерв'ю УНН.

За словами Сергія Бабака, відновлення системи підготовки життєвонеобхідним навичкам у школах може відбутися вже найближчим часом.

«Думаю, це треба повертати до шкіл. Якщо все вийде, у нас буде непоганий симбіоз між системою ТрО та школою. Я вважаю, що незалежно від того, хлопчик ти чи дівчинка – ти повинен мати елементарні навички поводження зі зброєю та надавати першу допомогу», – зазначив Бабак.

Він також зазначив, що до процесу підготовки молоді можуть бути долучені учасники бойових дій.

«У нас зараз буде величезна кількість учасників бойових дій у всіх регіонах, і вони могли б у цьому брати участь. Тут може бути хороший симбіоз – ми їх наново інтегруємо у мирне життя, і вони дітям передаватимуть правильні цінності та правильні навички», – сказав голова Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Адаптація учнів 1 класу до навчання

Учорашні дошкільники нетерпляче чекають першого вересня, мають позитивне налаштування на навчання. Бути щасливим володарем портфеля, підіймати руку на уроці, отримувати відмітки — все це як чудова гра. Та згодом може виявитися, що грати не так уже й цікаво.
38588

Коли весняні канікули в школі — працює план

Кожен заклад освіти самостійно планує графік канікул. У декого вони розпочнуться в березні і будуть короткотривалими. Більшістю організаційних питань до весняних канікул у загальноосвітньому навчальному закладі опікується заступник директора
22252

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді