Для медпрацівників у школах встановили доплату 20% від окладу

Уряд встановив доплату 20% від посадового окладу медпрацівникам у закладах освіти під час воєнного стану за умови проходження онлайн-курсу

Медичний працівник у закладі освіти

Як впоратися з емоційними складнощами: поради

У Кабінеті Міністрів України схвалили рішення про нарахування доплати у 20% на час дії воєнного стану медичним працівникам, що працюють у закладах освіти та надають кваліфіковану допомогу дітям, які перебувають у стресовому психо-емоційному стані. 

Однак, відповідна доплата встановлена за умови проходження онлайн-курсу «Ведення поширених психічних розладів на первинному рівні медичної допомоги із використанням керівництва mhGAP».

Стати учасником онлайн-курсу можна на платформі Академії НСЗУ за посиланням

Відповідні зміни внесено до постанови КМУ «Деякі питання оплати праці медичних працівників закладів освіти» від 03.02.2021 р. № 67. 

Зазначимо, що курс розроблено в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської щодо створення Національної програми психічного здоров'я та психосоціальної підтримки.

Джерело: Фейсбук Сергія Горбачова

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
4910

Цифровізація української освіти: реалізація, проблеми і перспективи

Через необхідність дистанційного навчання актуальним і перспективним напрямом розвитку вітчизняної системи освіти стала її цифровізація. Що вона передбачає, з якими проблемами зіткнулись розробники Національної платформи цифрової освіти, що чекає педагогів і здобувачів освіти в перспективі – у нашій статті
10310

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді