Завершити рік достроково випускники вишів не зможуть

Дострокове завершення навчального року для випускників університетів та коледжів не є прийнятним

Як завершити 2021/2022 навчальний рік

Дострокове завершення навчального року неприйнятне для випускників закладів вищої та фахової перевищої освіти.

Про це повідомили у методичних рекомендаціях щодо завершення навчального року.

Дострокове завершення означає неможливість своєчасного отримання документа про освіту.

«Для здобувачів освіти випускних курсів необхідно забезпечити виконання навчального плану, зокрема з урахуванням визнання результатів неформальної та інформальної освіти, академічної мобільності», – зазначили в МОН.

Крім того, зазначили, що атестацію випускників необхідно провести у встановлені строки та забезпечити своєчасну видачу документів про здобуття відповідного рівня освіти.

А у разі неможливості проведення атестації здобувачів у традиційному форматі у МОН рекомендують провести її дистанційно з використанням інформаційно-комунікаційних технологій.

У разі неможливості виконання індивідуального навчального плану, для студентів невипускних курсів, у поточному році керівникам рекомендується внести зміни до індивідуальних навчальних планів та здійснити перенесення частини освітніх компонентів на наступні періоди навчання й завершити навчальний рік та самостійно визначивши день закінчення навчання.

ЗАВАНТАЖИТИ РЕКОМЕНДАЦІЇ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
247951

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді