В Україні оновлять стандарти укриттів у закладах освіти

В Україні створять нові стандарти для будівництва укриттів у закладах освіти

Стандарти укриттів у закладах освіти

Які вимоги з безпеки виконати, щоб заклад міг працювати

30 листопада Міністерство освіти і науки України підписало меморандум про взаєморозуміння з Житомирською міською радою та Представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні щодо створення нових стандартів для укриттів.

Мета документу — створення проєктно-технічної документації та дизайн-проєктів для укриттів у закладах освіти. Надалі їх будуть використовувати для побудови нових укриттів у школах і дитячих садочках в Україні.

Оновлені укриття мають задовільнити потреби дітей для психологічного та фізіологічного комфорту й будуть відповідати новим державним будівельним нормам. 

Документи проєктів стануть доступними для всіх громад України та будуть опубліковані в додатку «Дія». Це дозволить всім громадам зекономити кошти та суттєво скоротити терміни для початку будівництва укриттів.


Уже в 2024 році перші укриття за новими стандартами з’являться в закладах освіти Житомира за підтримки міської ради. Надалі на базі цих стандартних проєктів МОН сприятиме облаштуванню укриттів на території всієї країни, щоб кожна дитина мала доступ до якісної освіти навіть під час війни.

Окрім того, у межах підписаного меморандуму розроблять проєктно-кошторисну документацію для дитячих садочків на 100, 150, 200 і 250 осіб проєктної потужності та для шкіл на 200, 300, 500, 700 осіб.

Зауважимо, що це важливий внесок для забезпечення безперервного освітнього процесу. Завдяки укриттям діти зможуть продовжувати здобувати якісну освіту в комфортних й безпечних умовах.

Джерело: МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді