Віцепрем'єрка пропонує продовжити виплати батькам-переселенцям, чиї діти не відвідують садочки

У Мінреінтеграції пропонують продовжити виплати переселенцям у регіонах, де не працюють дитячі садочки

Відвідування садочків дітьми-переселенцями

Автономізація фінансів ЗДО: розв’язуємо робочі ситуації

Міністерка реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук пропонує продовжити виплати переселенцям із малолітніми дітьми у регіонах, де не працюють заклади дошкільної освіти, адже через це батьки не можуть влаштуватися на роботу.

Таку інформацію зазначили в Міністерстві реінтеграції України. 

За словами очільниці відомства, на «гарячі лінії» телефонують жінки-ВПО і розповідають, що не можуть вийти на роботу, адже мають дітей дошкільного віку, а в регіоні, де вони мешкають, не працюють дитячі садочки.

Відвідування ЗДО без організації харчування: як оформити

«Тому їх турбує, чи будуть продовжені виплати. Йдеться про щомісячну державну допомогу на проживання, яка становить 3 тисячі гривень особам з інвалідністю й дітям і 2 тисячі гривень для всіх інших внутрішньо переміщених осіб», — наголосили в міністерстві.

Як зауважили в Мінреінтеграції, Ірина Верещук висунула це питання для обговорення на засіданні Координаційного штабу з питань забезпечення реалізації прав і свобод ВПО. Зокрема, посадовиця запропонувла розширити перелік категорій незахищених верств населення, яким будуть продовжені виплати ВПО ще на пів року.

Джерело Телеграм-сторінка Міністерства реінтеграції

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
4948

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді