Заочну форму скасовувати поки не будуть

Норму про скасування заочної форми навчання було вилучено із депутатського законопроєкту

Заочна та вечірня форма навчання

Як провести тарифікацію педагогів

Норму про скасування заочної форми навчання у закладах вищої освіти було вилучено із депутатського законопроєкту за рішенням парламентського комітету з питань освіти, науки та інновацій.

Таку інформацію зазначив голова парламентського комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак.

«Заочну і вечірню форму здобуття освіти ми не чіпали, прибрали (відповідні норми про скасування) рішенням комітету», — акцентував представник ВР щодо схвалення законопроєкту. 

Зауважимо, що раніше законопроєкт містив норму про скасування набору вступників за вечірньої та заочною формами навчання з 2024 року.

Індивідуальний навчальний план: чи обов'язково складати

Проте норма про відмову від заочної та вечірньої форм навчання міститься і в урядовому законопроєкті щодо розвитку індивідуальних освітніх траєкторій та вдосконалення освітнього процесу в закладах вищої освіти, що затверджений Кабінетом Міністрів 20 жовтня.

Наразі парламент ще не розглядав цей законопроєкт. 

Окрім того, як акцентують у Кабміни, з початку пандемії COVID-19 та повномасштабного вторгнення заочна й вечірня форми здобуття освіти фактично втратили актуальність, трансформувавшись у дистанційну. Через це в уряді пропонують перейти до зрозумілої в ЄС дистанційної форми навчання.

Джерело Українські новини

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді