Майже 1000 сільських шкіл вперше отримали швидкісний інтернет

Теми:
У Мінцифрі опублікували статистику щодо результатів підключення швидкісного інтернету в сільських школах

Швидкісний інтернет в сільських школахДержбюджет-2022: основ­ні показники

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров озвучив статистику реалізації проєкту «Інтернет-субвенція».

Очільник відомства зробив це під час робочого візиту до Полтавщини. Про результати повідомили на сайті Кабміну.

Відповідно до результатів проєкту інтернет-субвенції, до мережі під’єднано приблизно 6,5 тисяч соцоб’єктів у понад 2,9 тисячах сіл. Серед них — 930 шкіл.

«‎Майже 1000 українських шкіл уперше підключили в межах інтернет-субвенції. І тепер кожен школяр та житель села зможе знайти більше для навчання та розвитку. Зараз займаємося реформою уроків інформатики, щоб надати ще більше знань та інструментів для росту, і як результат — ще більше можливостей», — зауважив Михайло Федоров.

Загалом у межах цього проєкту планують до кінця 2022 року під’єднати до інтернету 11 тисяч соцоб’єктів, серед яких 1,4 тисяч шкіл. На реалізацію цих планів уряд виділив 483,8 млн гривень.

Варто зазначити, що нещодавно затверджене Положення про педагогічну інтернатуру дозволяє ІТ-спеціалістам без досвіду викладання пройти інтернатуру в школі та стати викладачами навчального закладу.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді