В Україні зменшується кількість позашкільних закладів

Кількість дітей, що відвідують заклади позашкільної освіти, зменшилась на понад 340 тисяч осіб

Ситуація із позашкільною освітою

Як підтримати підлітка у кризовій ситуації: 10 порад

Протягом останніх двох років кількість закладів позашкільної освіти скоротилась на 415 закладів.

Таку інформацію зазначили під час Всеукраїнського форумі «Позашкільна освіта 2023: виклики та рішення», що був організований до Дня позашкілля.

Саме тому зменшилось також охоплення дітей позашкільною освітою, тобто кількість дітей, що відвідує такі заклади, зменшилась на понад 340 тисяч осіб.

Як сформувати безпечне і здорове освітнє середовище

Причинами відповідного скорочення є ліквідація чи реорганізація закладів позашкільної освіти у процесі децентралізації та відсутність фінансування для їх створення й утримання у сільських територіальних громадах.

Зокрема на зменшення кількості впливає незавершеність процедури передачі закладів позашкільної освіти з власності районних рад у комунальну власність територіальних громад.

Джерело Освіта.юа

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
4925

Цифровізація української освіти: реалізація, проблеми і перспективи

Через необхідність дистанційного навчання актуальним і перспективним напрямом розвитку вітчизняної системи освіти стала її цифровізація. Що вона передбачає, з якими проблемами зіткнулись розробники Національної платформи цифрової освіти, що чекає педагогів і здобувачів освіти в перспективі – у нашій статті
10333

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді