ВООЗ радить школам дотримувати дистанцію між учнями

Теми:
У Всесвітній організації охорони здоров'я радять українським школам обмежувати передачу вірусу

Фізична дистанція в закладах освітиПротиепідемічні заходи в дитсадку: нові рекомендації МОЗ

У Всесвітній організації охорони здоров'я радять українським школам обмежувати передачу вірусу завдяки широкому спектру заходів, зокрема, дотриманню фізичної дистанції в навчальних закладах.

Таку інформацію повідомив голова Бюро ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт у спільному заклику міжнародних організацій до місцевої влади щодо необхідності відкриття навчальних закладів.

Як відзначив представник Всесвітньої організації охорони здоров'я, зараз важливо переконатись, що для контролю здоров’я учнів і персоналу в школах є дієві системи.

«Щоб не закривати навчальні заклади, ми можемо обмежувати передачу вірусу завдяки широкому спектрові заходів, залежно від рівня передачі, у місцях, де вона відбувається. Ці заходи включають дотримання фізичної дистанції в школах, регулярне миття рук, носіння масок, забезпечення належної вентиляції в класах і розширення доступу до тестування», — зауважив чиновник.

Окрім того, він акцентував, що вакцинація вчителів від COVID-19 є критичним кроком звичайної роботи навчальних закладів.

«Ми спостерігаємо дуже велику кількість нових випадків COVID-19 в Україні, тому важливо дотримуватись всіх рекомендацій, включаючи вакцинацію вчителів від COVID-19. Вакцинація — це критичний крок для захисту вчителів, учнів і для того, щоб школи залишались відкритими», — наголосив голова Бюро ВООЗ в Україні.

Зрештою Міністерство освіти і науки, Міністерство охорони здоров'я та міжнародні організації ЮНІСЕФ і ВООЗ закликали органи місцевої влади якнайшвидше відкрити школи та вжити необхідних заходів для запобігання передачі вірусу в закладах освіти.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
48176

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді