Освітян, відсторонених від роботи, позбавлять лікарняних

На час відсторонення освітянам також не надаватимуть лікарняні

Освітян, відсторонених від роботи, позбавлять лікарняних

Нове у законодавстві про загальну освіту: РОЗ'ЯСНЕННЯ ЕКСПЕРТІВ

Освітянам, яких буде відсторонено від роботи через відсутність обов'язкового щеплення проти COVID-19, не надаватиметься допомога за лікарняними листками.

Таку інформацію повідомили у Фонді соціального страхування.

У Фонді зазначають, що виплати не здійснюватимуться за ті дні непрацездатності, що збігатимуться з днями відсторонення від виконання обов’язків.

«Допомоги за лікарняними листками не надаються працівникам, яких було відсторонено від роботи через відмову або ухилення від обов’язкового профілактичного щеплення проти гострої респіраторної хвороби COVID-19. Виплата не здійснюється за ті дні тимчасової непрацездатності, які збігаються з днями відсторонення від виконання обов’язків», – йдеться у повідомленні.

Також зазначили, що допомоги по тимчасовій втраті працездатності у вказаному випадку не фінансуються, оскільки відповідно до законодавства про загальнообов’язкове державне соціальне страхування покликані компенсувати заробіток застрахованої особи, втрачений нею за час лікування.

«У разі відсторонення від роботи з припиненням виплати заробітної плати працівника, який не дотримується вимог щодо обов’язкової вакцинації проти COVID-19, факт втрати заробітку через хворобу або травму в такий період відсутній», – додали у Фонді соціального страхування.

Зменшувати надбавку через відмову від вакцинації - неправомірно

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Адаптація учнів 1 класу до навчання

Учорашні дошкільники нетерпляче чекають першого вересня, мають позитивне налаштування на навчання. Бути щасливим володарем портфеля, підіймати руку на уроці, отримувати відмітки — все це як чудова гра. Та згодом може виявитися, що грати не так уже й цікаво.
38587

Коли весняні канікули в школі — працює план

Кожен заклад освіти самостійно планує графік канікул. У декого вони розпочнуться в березні і будуть короткотривалими. Більшістю організаційних питань до весняних канікул у загальноосвітньому навчальному закладі опікується заступник директора
22251

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді