МОН не знає, коли школи повернуться до навчання

Теми:
Рішення щодо перспектив навчання буде ухвалюватися після консультацій з МОЗ

Освітній процес у школах у червоній зоніЗменшувати надбавку через відмову від вакцинації - неправомірно

Рішення щодо перспектив продовження канікул та дистанційного навчання буде затверджуватися Міністерством освіти та науки після консультацій з Міністерством охорони здоров'я.

Таку інформацію зазначив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет у своєму Telegram-каналі.

Як він повідомив, тривалість дистанційного навчання школярів, залежить від епідеміологічної ситуації та показників вакцинації серед педагогів.

Зокрема, керівник Міносвіти зауважив, що сьогодні на канікулах перебувають учні понад 4 700 шкіл (34% від загальної кількості), дистанційно навчаються — 6 384 школи.

Окрім того, він нагадав і підкреслив, що заклади освіти можуть працювати очно в «червоній» зоні карантину, якщо 100% працівників щеплені двома дозами від COVID-19. Через невиконання цієї вимоги загалом у «червоній зоні» на дистанційну форму навчання перейшли 3 тисячі 207 шкіл.

«Я закликаю освітян піклуватися про своє здоров’я та тих, хто поруч. Спільними зусиллями ми зможемо повернутися до офлайн-навчання та дати змогу дітям здобувати знання в безпеці», — акцентував очільник освітнього відомства Сергій Шкарлет.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Співпраця з органами громадського самоврядування в закладі освіти

Моделі співпраці з органами самоврядування: від авторитарної, коли керівник одноосібно відповідає за все, до демократичної — коли орган самоврядування отримує максимум повноважень. Обирайте свою!
128

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
49003

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді