У 65% шкіл виявлено порушення у підготовці до навчання

Теми:
Порушення в першу чергу стосуються стану обладнання та шкільних харчоблоків

Підготовка шкільних їдалень до нового рокуЗразки договорів про закупівлю у сфері організації харчування: СКАЧАТИ

Під час комісійних перевірок щодо готовності до нового навчального року у 65% шкіл були виявлені порушення.

Таку інформацію зазначила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька під час форуму «Реформа системи шкільного харчування».

Як вона повідомила, порушення в першу чергу стосуються стану обладнання та харчоблоків, де готуватиметься їжа для дітей.

Окрім того, у переліку поширених порушень недостатня кількість кухонного та столового посуду, відсутність належних умов для миття рук на харчоблоках та в обідніх залах тощо.

«Цього року при комісійних перевірках звертається увага на дуже багато нових норм у зв’язку із впровадженням нового Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти. Вони стосуються стану утримання території, створення умов для дітей з особливими освітніми потребами, стану забезпечення меблями, створення умов для учнів початкових класів, стану проведення лабораторних досліджень факторів середовища», — прокоментувала Владислава Магалецька.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Співпраця з органами громадського самоврядування в закладі освіти

Моделі співпраці з органами самоврядування: від авторитарної, коли керівник одноосібно відповідає за все, до демократичної — коли орган самоврядування отримує максимум повноважень. Обирайте свою!
692

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
49820

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді