В Україні реалізовуватимуть Декларацію про безпеку шкіл

Теми:
Кабінет Міністрів затвердив план заходів щодо реалізації Декларації про безпеку шкіл

Декларація про безпеку закладів освітиЯк завучу організувати соціальний простір початківця

Уряд затвердив план заходів щодо реалізації Декларації про безпеку шкіл.

Відповідне рішення ухвалено на засіданні Кабінету Міністрів України.

У Міністерстві освіти та науки повідомляють, що це документ творить умови для забезпечення права на освіту та формування безпечного освітнього середовища у період збройного конфлікту на сході України.

Як зазначив очільник Міносвіти Сергій Шкарлет, Декларація про безпеку шкіл, до якої приєдналася Україна в 2019 році, містить низку зобов'язань для попередження і реагування на напади на заклади освіти та їх використання у військових цілях в умовах збройного конфлікту.

«Ці заходи сприятимуть подоланню негативних наслідків у забезпеченні прав дітей на освіту», — наголосив міністр освіти та науки.

Кабінет Міністрів затвердив план заходів щодо реалізації Декларації про безпеку шкіл. Планом передбачено створення системи моніторингу нападів на заклади освіти, забезпечення захисту закладів освіти від нападів, забезпечення безперервності навчання.

Зокрема, декларація має на меті впровадження в освітню політику чутливих до конфлікту інструментів, забезпечення системності підходів до захисту освіти в умовах збройного конфлікту тощо.

Окрім того, в освітньому відомстві висловили подяку Дитячому фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та міжнародній організації «Save the Children» за підтримку в імплементації положень Декларації про безпеку шкіл.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
48176

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді