У столиці вчителі не будуть чергувати в укриттях

Під час повітряної тривоги допуск до укриття буде забезпечувати сторож

Чергування вчителів в укриттях

Які вимоги з безпеки виконати, щоб заклад міг працювати

Під час повітряної тривоги в Києві допуск до укриттів освітніх установ забезпечуватиметься сторожем закладу освіти.

Відповідну інформацію зазначили у столичному департаменті освіти та науки у відповідь на критику щодо залучення вчителів до чергування в укриттях, що розташовані та території закладів освіти.

Зокрема, в освітньому департаменті зауважили, що під час повітряної тривоги укриття в закладах освіти, що відповідним чином позначені на мапі укриттів міста Києва, мають бути відчинені.

«Під час повітряної тривоги в Києві допуск до укриття, що є в освітніх установах, забезпечується сторожем закладу освіти. Охорона укриттів здійснюється мобільними групами патрульної поліції та муніципальної охорони, які, у разі потреби, викликаються до закладу освіти за допомогою «тривожної кнопки» відповідальним працівником», — повідомляється в установі.

Зауважимо, що минулого тижня народний депутат Роман Грищук розповів, що столичний Департамент освіти і науки змушує директорів шкіл і вчителів чергувати вночі в шкільних укриттях.

Окрім того, у громадськості виникла дискусія щодо правомірності залучення вчителів до нічних чергувань у шкільних укриттях відреагували й в офісі Освітнього омбудсмена, зазначивши, що залучення працівників сфери освіти до чергування в укриттях можливе лише за умови переведення цих працівників на іншу (не пов'язану з  навчанням дітей) роботу.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді