Проблема з випуском підручників для 5-6 класів НУШ

Освітній омбудсмен розповів, що для учнів пʼятого й шостого класів НУШ досі не надрукували підручників

Проблема з підручниками НУШЯк працювати з трудовими книжками під час воєнного стану

В Україні досі залишається актуальною проблема забезпечення підручниками школярів п’ятого та шостого класів, які навчаються за програмою «Нової української школи».

Таку інформацію зазначив освітній омбудсмен Сергій Горбачов для ЗМІ. 

«Через повномасштабне вторгнення росії гроші, виділені на минулий рік для друку підручників п'ятого й шостого класів НУШ, розподілено за іншими напрямами державного бюджету. Тому ці підручники не було вчасно надруковано», — прокоментував ситуацію омбудсмен.

Зокрема, на думку Сергія Горбачова, нині підручники для п'ятого класу додруковують, але не всі. І сьогодні досі постає питання, чи зможуть школярі ввійти в новий навчальний рік із підручниками для шостого класу за програмою НУШ.

«Нині для цього роблять дуже багато, і я сподіваюся, що цю проблему буде розв'язано», — зауважив освітній омбудсмен.

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Щорічний звіт директора школи

Звітування можна провести в актовому залі, а можні і онлайн. Дізнайтеся, що врахувати для виступу онлайн, як його побудувати і що допоможе зробити його вдалим. Про що звітує директор і за якою структурою — у статті
46386

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
5017

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді