Маленькі українці мають змогу дізнатися історію України з сучасних мультиків

В Україні презентовано пізнавальний мультсеріал «Духовне намисто», покликаний відроджувати культурну пам'ять українців та плекати любов до свого народу, історії. Це сучасні українські мультики для малечі про святі місця та духовних лідерів України

У Львові анімаційна компанія «Арт-відео» спільно із Катехитичною комісією Української греко-католицької церкви (УГКЦ) завершила роботу над циклом мультиків «Духовне намисто» про духовні куточки України: від Аскольдової могили до цікавих місць Західної України.

Прес-служба «Арт-Відео» повідомляє, що проект «Духовне намисто» приурочено до 150-річчя дня народження митрополита Андрея  Шептицького.

Загалом до циклу увійшло 12 анімаційних фільмів про святі місця, храми та духовних лідерів українців: «Биличі», «Прилбичі», «Глиняни», «Крехів», «Погоня», «Підкамінь», «Лісок», «Кохавина», «Грушів», «Лаврів», «Жовква» та «Аскольдова могила».

Фільми створені в класичній 2-D анімації. Сценарист — Тарас Микітчак, режисер — Андрій Гурняк. До озвучення мультфільмів були запрошена школярка Вікторія Занюк.

Переглянути анімаційні фільмі можна за посиланням.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді